Where freedom meets passion

Filosofie

Natural horsemanship

Natural horsemanship betekent letterlijk vertaald ‘natuurlijke band tussen paard en mens’. Maar wat is zo een natuurlijke band dan? Dat kun je opvatten als de band die je verkregen hebt door wederzijds begrip en vertrouwen, een band die ‘natuurlijk’ ontstaat. Dat respect en vertrouwen ontstaat alleen als je elkaar begrijpt, dus dezelfde taal spreekt. Paarden kunnen tot op bepaalde hoogte jouw taal leren, denk hierbij aan stemcommando’s en aangeleerde reacties op jouw hulpen. Je kunt je paard echter niet in gewoon Nederlands uitleggen wat je bedoelt, op het moment dat hij niet de gewenste reactie geeft. Hiervoor heb je taal nodig die het paard wel begrijpt, namelijk lichaamstaal, maar je hebt ook kennis van de psychologie van het paard nodig.

Als je begrijpt hoe een paard denkt en leert, kun je dit gebruiken in jouw omgang met het paard, zodat je op een voor hem natuurlijke manier met hem communiceert. Het wederzijdse begrip en vertrouwen groeit door deze heldere communicatie en zo bouw je een goede band op met je paard. Natuurlijke communicatie kun je toepassen in zowel grondwerk als rijden, het is een omgangsvorm die je op alles toepast.

Op onze ranch geven wij lessen en opleidingen die deze natuurlijke band tussen paard en mens stimuleren. Wij geven niet enkel aandacht aan het rijden maar ook aan grondwerk.

Betere communicatie, een prettigere samenwerking, meer plezier, een veiligere omgang met je paard, … zijn genoeg redenen om met grondwerk te starten! Lees hier meer over onder het item ‘lessen’.