KAMPEN

Een paardenkamp op de Liberty Ranch is een hele belevenis voor jong en oud!!! Het staat synoniem voor dolle pret met elkaar én met de paarden, bijleren over het gedrag van deze prachtige dieren en hoe we dit als mens kunnen gebruiken om de communicatie met het paard te vergemakkelijken.

We laten je kennis maken met onze aparte filosofie die vertrekt vanuit de beleving van het paard. Wat het paard niet begrijpt of niet wil doen, ligt meestal aan onszelf. Communicatie van onszelf met het paard is heel belangrijk en we hechten hier veel belang aan.

Grondwerk is een belangrijk onderdeel van de lessen. Door het grondwerk krijgen we controle over het paard, wat erg belangrijk is voor onze veiligheid en het welzijn van het paard.

Tijdens onze kampen zal jij of je kind unieke momenten beleven. Zo gaan we zwemmen met de paarden, gaan we surfen achter een paard in onze grote vijver, doen we aan ranchwerk, spelen we veel spelletjes, kampvuur,... Of wat dacht je van horseboarden met een off-road skateboard achter een paard? Kortom: het wordt een heuse belevenis.

Je kan ook met je eigen paard op kamp komen om samen met je paard kennis te maken met onze aanpak. Je bent van harte welkom met eender welke optoming je kiest voor je paard en stellen je in de mogelijkheid om te leren hoe je met minder hulpmiddelen meer kunt bereiken.

Onder begeleiding van een instructeur en in een veilige setting laten we je ervaren hoe je op een andere manier kan communiceren tijdens het rijden.
Als je met je eigen paard komt, voorzien wij een stal of paddock voor je paard en hooi en water.

Elk kamp start op maandag 9u en loopt tot vrijdag 17u. Je kan op voorhand inschrijven om deel te nemen aan een BBQ als afsluiter van het kamp. Zo kan iedereen nog even nakaarten en genieten van alle spannende verhalen.

Praktisch

Prijs kamp € 399 (incl. btw) voor eten, drinken, logies, volledig programma, gebruik paard/materiaal.

Inschrijven kan vanaf 7 jaar tot 18 jaar.

Je kan met je eigen paard komen of een paard van ons gebruiken.
Stalling eigen paard € 10 (normaal € 17,50), dus voor vier nachten € 40 incl. btw. Inbegrepen zijn hooi, water en uitmesten. Stalling is ter plaatse te betalen.

Na het inschrijven ontvangt u een brief met de benodigdheden om mee te nemen op kamp.

Het kinderkamp start altijd op maandag om 9 uur en loopt af op vrijdag om 17 uur

Het volwassenkamp zijn steeds 4 dagen. We starten om 9.30 u en eindigen de laatste dag na het avondeten (ong. 20.00 uur)