Where freedom meets passion

Filosofie

Paddock Paradise

Op onze ranch kunnen paarden echt paard zijn. Wij werken met een Paddock Paradise als huisvestingssysteem. Je paard leeft in kudde in een zo natuurlijk mogelijke omgeving en kan daar helemaal zijn ding doen.

Een Paddock Paradise stimuleert de paarden om meer te bewegen, net zoals ze dat in de vrije natuur zouden doen. In zijn natuurlijke habitat stapt een paard gemiddeld 30 km per dag. De paarden op de ranch staan niet op stal. Zij kiezen zelf of ze in de inloopstal of buiten willen staan. Zowel binnen als buiten kunnen ze lekker liggen of rollen.

De paarden hebben 24/24 uur toegang tot water en ruwvoer op verschillende plaatsen verspreid over het terrein. Zo kunnen ze zelf beslissen wanneer en waar ze drinken en eten. Het vele rondstappen verbetert de conditie en de gezondheid van de hoeven en een continue vertering zal maagzweren en spijsverteringsproblemen voorkomen.

Tijdens het grasseizoen gaan de paarden ook dagelijks op de weides.

Wist je dat:

  • Constante vrije beweging de spieren en pezen versterken, waar ze bij stalling juist verslappen.
  • Een spelend paard een gelukkig paard is.
  • Een paard dat in kudde staat met een onbeperkte toegang tot ruwvoer, minder kans heeft op koliek.
  • IEDER paard heeft nood aan groomen, aan sociaal contact.

Een echte meerwaarde voor de paarden is onze vijver. Daar kunnen ze zich verfrissen en spelen.

Het is fijn om de paarden te zien genieten van de accommodatie die ze hier hebben. Paarden vervelen zich hier nooit. Het is hier werkelijk een (p)aardsparadijs! Overtuig jezelf! Kom gerust langs voor een rondleiding.